Nyheder

Efterspørgslen på fastelavnsboller eskalerer

Efterspørgslen på fastelavnsboller eskalerer

Allerede fra begyndelsen af januar har bagerier landet over oplevet rekordstor efterspørgsel på fastelavnsboller. Bagermester med 25 fastelavnsboller på menuen giver tips til succes med bagværket.

Fastelavnsbollen med wienerdej har de seneste år været i rivende udvikling, hvor den populære kage har opnået nye udtryk såvel som kultstatus. For et år siden oplevede langt de fleste bagere en stigning i fastelavnsbollesalget, og ifølge brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) er salget i skrivende stund allerede 20 procent højere end sidste år.

– Efterspørgslen er helt vild, og det er også ekstremt tidligt, at fastelavnsbollesalget har taget fart. Så det kommer højst sandsynligt til at overgå sidste års rekordsalg, siger John Jønsson, der er formand for Bager-og Konditormestre i Danmark, og han understreger, at det ikke er tilfældigt, at det netop er fastelavnsbollen, folk kaster sig over:

– Det er en meget fotogen og instagramvenlig kage, som folk har udviklet mange variationer af, og som derfor for alvor er kommet i rampelyset på de sociale medier. Det har givet salget et stort boost, og samtidig har bagerne været dygtige til at følge op på efterspørgslen med et godt og spændende udbud.

25 fastelavnsboller på menuen

Et af de steder, hvor man tydeligt har mærket den øgede interesse, er hos KonditorBager i Esbjerg, som allerede ved årsskiftet var i fuld gang med at sælge fastelavnsboller. På menukort er der hele 25 varianter med alt fra den klassiske fastelavnsbolle med hindbær og vaniljecreme og den romantiske Valentines-udgave med jordbærfromage til den mere utraditionelle med bacon, salt, honninggele og fløde.

– Vi synes simpelthen, at det er sjovt at arbejde med de mange spændende smage, og så er det en fornøjelse at opleve, hvor utrolig godt folk tager imod det store udvalg. I år har vi faktisk solgt flere fastelavnsboller på en almindelig søndag i januar, end vi gjorde sidste år på fastelavnssøndag, siger Laila Christensen, der er bagermester hos KonditorBager I Esbjerg.

Bagermesteren giver her sine råd til, hvad man skal have for øje, hvis man vil give sig i kast med den 27-lagede wienerdej og bage sine egne fastelavnsboller.

Log ind

Menu

Din kurv

Der er ingen varer i din kurv