Nyheder

Danskerne skruer op for kvaliteten og går amok i konditorkager

Danskerne skruer op for kvaliteten og går amok i konditorkager

Under COVID-19 er vores kagetrang taget betydeligt til, og vi er blevet mere kvalitetsbevidste. Hos landsdækkende bagerkæde har efterspørgslen og interessen for de finere konditorkager nu nået nye højder.

Corona har givet danskerne ekstra tid til fordybelse og hygge i hjemmet, mens de fleste aktiviteter og tilbud, vi normalt bruger vores penge på, har været lukket land. Ekstra hjemlig hygge har givet travlhed hos bagere over hele landet – og særligt den finere konditorkunst står i høj kurs. Hos bagerkæden KonditorBager er salget af fine konditorkager, som forårslagkager og jordbærtærter, steget med 28 procent i årets første fem måneder i forhold til samme periode sidste år. En tendens brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark tydeligt genkender.

– Kunderne har over en bred kam skruet op for de små ting, der giver livsværdi, og de vil gerne betale lidt mere for en fin kage, så længe kvaliteten følger med. Samtidig har bagerne ikke haft så mange bestillinger til selskaber som normalt, og det har givet bedre tid til at lave de mere krævende konditorkager, og det er i den grad noget kunderne har taget til sig, siger John Jønsson der er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Den øgede efterspørgsel hænger ifølge KonditorBager også sammen med, at der er flere og flere kunder, som vælger at handle lokalt.

– Med mere tid på hænderne har folk skruet op for hyggen og kvalitetstiden i hjemmet. Flere har valgt at benytte deres lokale, selvstændige bager, og gennem længere tid har kagesalget været for opadgående. Det nye er, at konditorkagerne udgør en markant stigende del af salget i langt de fleste af vores butikker, siger Morten Lapholm, der er direktør hos KonditorBager.

Nyt tiltag booster kvaliteten

For at bakke op om den øgede efterspørgsel på finere kager har KonditorBager sat et nyt koncept i søen, som kan inspirere kædens bagere og på den måde være med til yderligere at sætte fokus på konditorkager over for kunderne. Sammen med to andre konditorer står Anette Drengsgaard for at udvikle nye kager til kædens medlemmer.

– Vi udvikler kagerne med udgangspunkt i råvarer, der er i sæson, og smagsnuancer, der passer til årstiden. De enkelte bagerier vælger selv, om de vil have dem med i deres sortiment, men indtil videre er tiltaget blevet godt modtaget. Det er vigtigt, at vi lytter til og orienterer os i forhold til efterspørgslen, og de fleste er glade for at få inspirationen, siger Anette Drengsgaard, der er konditor hos KonditorBager i Bjerringbro.

Øget respekt fra kunderne

Udover at mange har haft mere tid mellem hænderne og valgt at opgradere på kvaliteten, skyldes den markante stigning i salget af konditorkager også en ændring i kundernes tilgang til kager.


– Hvis vi går ti år tilbage i tiden, havde vi nærmest ingen konditorkager – folk ville have træstammer og kajkager og det, de i forvejen kendte. I dag er kunderne blevet meget mere nysgerrige og flere er friske på at prøve noget spændende, de ikke har prøvet før. Fra tid til anden kommer folk med feedback på en kage, og vi oplever faktisk, at der er kommet en større forståelse for og respekt omkring vores håndværk
, siger Anette Drengsgaard.

Log ind

Menu

Din kurv

Der er ingen varer i din kurv