Julen med dertilhørende søde sager nærmer sig hastigt, og i den kommende tid vil over halvdelen af danskerne give sig i kast med bagværket. 56 procent af danskerne bager ifølge en undersøgelse fra Coop til jul. Anette Drengsgaard er konditor hos KonditorBager i Bjerringbro, og hun mærker tydeligt interessen for hjemmebageriet især op til jul.
– Rigtig mange kunder spørger til, hvordan man bedst lykkes med klassiske julekager som brunkager, vaniljekranse og klejner. Som bager har jeg selvfølgelig masser af gode, faglige råd, men det første jeg siger til folk er, at de skal tage sig tiden til det, for ellers er det ikke hyggeligt, siger Anette Drengsgaard.
Og netop tiden – eller manglen på samme – har fået konditoren til at udvikle et alternativ, der er let at gå til, og som vil sprede den rette juleduft i hjemmet.
– I mange familier er der rigtig travlt – ikke mindst op til jul. Så til alle dem, der gerne vil have hele huset til at dufte af hjemmebag, men måske ikke har tid til at lave alt fra bunden, har vi i år lavet julesmåkagedej i ruller, der er klar til at blive skåret og færdigbagt derhjemme. Det er nemt, og børnene kan være med til at skære dejen ud og lægge på bagepladen, siger Anette Drengsgaard.
Og er du blandt dem, der ønsker at bage julesmåkagerne helt fra bunden, giver konditoren her sine bedste råd.