Cremet masse og tre slags rom
For at få den perfekte romkugle har konditoren i Bjerringbro især lagt vægt på at skabe en blød, glat og cremet masse. Romkuglemassen består af mazarinkage, chokoladekage, to slags marmelade og ikke mindre end tre forskellige slags rom. Udenom er et lag blød chokoladetrøffel, og yderst er romkuglen overtrukket med et lag ægte mælkechokolade med knas.
– Det har været vigtigt for mig at være tro mod smagen i en klassisk romkugle frem for at lave et avanceret high tech-eksperiment. Det skal være en traditionel smagsoplevelse – bare bedre, siger Anette Drengsgaard og forklarer:
– Mazarinkagen giver en let svampethed, blødhed og helt særlig sødme. Chokoladekagen fremhæver romsmagen bedre, end man opnår med kakao, og de tre forskellige slags rom spiller sammen og gør noget ved hinanden, som får den samlede smag til at gå op i en højere enhed.
Romkugle eller trøffel?
Hedder det romkugler eller trøfler? Sådan lyder det ofte stillede spørgsmål, der tit har ødelagt den gode stemning rundt om de danske kaffe- og kageborde. Over det meste af landet sælger bagerne romkugler, mens de hos mange bagerier i det midtjyske langer trøfler over disken.
– Om vi kalder dem det ene eller det andet, betyder ikke det store for mig. Det vigtigste er, at vi får lavet noget sindssygt lækkert, og det er vi virkelig lykkes med. Så jeg glæder mig da helt vildt til at se reaktionen fra vores kunder, når de sætter tænderne i, siger Anette Drengsgaard.