Nyheder

Nyt fra kendt bagerkæde: Kager i miniatureform skaber variation på kagebordet

Nyt fra kendt bagerkæde: Kager i miniatureform skaber variation på kagebordet

KonditorBager vil fremover føre et udbud af mundrette kager – såkaldte tapaskager – landet over. Det nye koncept skal bidrage til en større smagsoplevelse og skabe blikfang på kagebordet til enhver lejlighed.

Tapaskager har vundet indpas på mange danske kageborde, og nu ruller KonditorBager konceptet ud hos kædens bagerforretninger landet over. Tapaskager er miniatureudgaver af typisk traditionelle kager som napoleonskager, hindbærsnitter, citronsnitter og træstammer, og også miniversioner af for eksempel flødeboller og macarons kan bestilles til en given lejlighed. Kunderne kan blande kagerne, som de selv lyster, og dermed opnå en større smagsvariation på kagebordet.

Anette Drengsgaard, der er konditor hos KonditorBager i Bjerringbro, har udviklet og testet konceptet i egen bagerbutik, hvor efterspørgsel på kagetapas har vist sig stor.

– Kagetapas har været et hit hos kunderne, og jeg har store forventninger til konceptet, som vi nu tilbyder landet over. De lokale bagere har mulighed for selv at videreudvikle konceptet alt efter kundernes behov og ønsker. Stort set alle traditionelle kager kan omdannes til miniversioner, som blot kræver en justering af mængde og bagetid, og det er også hyggeligt at kreere små nye typer kage, siger Anette Drengsgaard.

Kagetapas til enhver lejlighed
Tapaskager er ifølge KonditorBager populært i både private sammenhænge og arbejdsregi i Danmark. Det gælder især større arrangementer som blandt andet bryllup, jubilæum, konfirmation, reception og foredrag.

– Det skaber en wauw-effekt at line tapaskager op til en reception eller et bryllup, hvor de fanger blikket med deres farvespil i snorlige rækker. Det er også mere praktisk og lettilgængeligt at anrette med mundrette kager frem for at skulle finde kagekniven frem – især når arrangementet har kagebuffet, og når gæsterne er stående, siger Anette Drengsgaard.

Skal mindske madspild
KonditorBagers koncept med kagetapas er også et led i at bidrage til antimadspild i Danmark. Det kommer i forlængelse af en øget bevidsthed om at mindske madspild blandt danske forbrugere. Ifølge en YouGov-undersøgelse fra 2022 går 87 procent af danskerne i nogen, høj eller meget høj grad op i at mindske madspild.

– Fordi kagetapas anrettes i mundrette størrelser, er det lettere at bestille den rette mængde med udgangspunkt i antallet af gæster. Det mindsker risikoen for, at vores kunder betaler overpris for efterfølgende at stå med en større kagerest, siger Anette Drengsgaard.

Log ind

Menu

Din kurv

Der er ingen varer i din kurv