Konditoren deler her sine hemmeligheder til at få succes med juleklassikerne: Klejnen, brunkagen og vaniljekransen.
Klejnen: Dejen til klejner bør laves dagen før, og der skal ikke spares på citronen. Pas på, at klejnerne ikke laves for tykke, hvilket let kan få dem til at blive for tørre. Når de skal koges, er det vigtigt, at temperaturen på olien holdes konstant på 180 grader – udsving på blot 5-10 grader kan spolere resultatet. Palmin, svinefedt eller en smagsneutral olie kan alle bruges, men mange har deres egne præferencer. Lad til sidst klejnerne dryppe af på et viskestykke eller køkkenrulle.
Brunkagen: Ligesom til klejner skal brunkagedejen laves dagen før, hvor den rulles i tykke pølser og fryses ned natten over. Og når dejen så dagen efter skal skæres i helt tynde skiver, er det nemmest, hvis den kun er optøet ganske let. Mandlerne, der skal i brunkagen, kan med fordel blive ristet på panden eller i ovnen på forhånd, hvilket giver en bedre smag. Brunkager skal som tommelfingerregel bages ved lavere varme end andre småkager – cirka 180 grader.i otte minutter. Bagetiden er dog afhængig af ovnen og kagernes tykkelse.
Vaniljekransen: Når der skal bages vaniljekranse, er det vigtigt at have det rigtige grej, men har du det, er det en nem kage at lykkes med. For at opnå den helt rigtige, gode smag er det vigtigt, at der bruges smør og mandelmel i dejen. Kransene formes let med en sprøjtepose direkte på bagepladen, inden de ryger i ovnen ved cirka 210 grader og bages, indtil de er gyldne. Husk at holde øje med dem undervejs, så de ikke bliver brændte.