Sådan bliver fastelavnsbollen perfekt
For at få den gammeldags fastelavnsbolle med fyld til at sidde lige i skabet anbefaler Konditor Anette Drengsgaard tre grundlæggende råd: Dejen skal være blød, der skal være masser af fyld, og bollen skal lukkes ordentligt.
Lav en blød dej: Mange kommer til at tilsætte for meget mel, så dejen ikke er så klistret at arbejde med, men det skal man undgå, da det gør bollen tør. Dejen skal være blød, og du kan med fordel stille den på køl, inden den skal bruges, så den bliver nemmere at arbejde med.
Kom rigeligt med fyld i: Du må ikke være nærig, når det kommer til crememassen – så bliver en fastelavnsbolle let kedelig at sætte tænderne i. Og hvis du har mod på det, kan du prøve med to lag fyld. Nederst et lag af marcipan, smør og sukker, og et lag med kogt konditorcreme af sødmælk, sukker, æggeblommer, vanilje og maizena ovenpå.
Luk bollen omhyggeligt: Fastelavnsbollerne skal lukkes grundigt, så fyldet ikke flyder ud. Sørg for, at dejen til hver bolle er formet som et kvadrat med fyldet placeret i midten. Dernæst samles de fire hjørner over midten, og efterfølgende foldes de fire ’nye’ hjørner op til de første, og alle otte hjørner trykkes godt sammen. Vend til sidst bollen, og giv den et tryk, inden den lægges på pladen og kommer i ovnen.