Fødevarestyrelsen: Spis mere fuldkorn
Fødevarestyrelsen og sundhedsorganisationerne anbefaler os alle at spise mere fuldkorn.
Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser masser af frugt, grønt samt korn og brød – i særdeleshed masser af fuldkorn.
Myndighederne siger, at hvis du spiser 90 gram fuldkorn om dagen, har du mindre risiko for hjerte-karsygdomme, visse cancerformer – herunder tarmkræft (17 procents mindre risiko ifølge Kræftens Bekæmpelse: ”Fuldkorn nedsætter risikoen for tarmkræft: Spiser du nok?”) – type 2-diabetes og for tidlig død blandt voksne. Og spiser du mere end 90 gram, ja, så er der sandsynligvis endnu flere fordele. (Kilde: DTU Fødevareinstituttet: Opdatering af det faglige grundlag for De officielle Kostråd i forhold til Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023, s. 24)
Vi har altså en række officielle myndighedsanbefalinger til, at vi bør spise rigelige mængder af fuldkornsprodukter.
Og nu har vi med Fuldkornsskalaen også en landsdækkende mærkningsordning, der fortæller forbrugerne, hvor meget fuldkorn der er i det brød, de vil købe hos bageren. Så har forbrugerne også det parameter at kunne vælge deres brød ud fra. Og set fra branchens synspunkt er det en virkelig nem måde at spise både sundt og klimavenligt på. Blot et velsmagende, friskbagt fuldkornsbrød – så er man allerede et godt stykke af vejen.
Leave a Reply Cancel Reply