Fødselsdagskager

ForsideKager / Fødselsdag

Ingen fødselsdag uden kage

Fødselsdag er smagen af god kage. Skal din næste fødselsdag smage ekstra godt? Vi melder os klar i bageriet. Uanset om du vil fejre fødselsdag med familien i haven, med kollegaerne på kontoret eller et helt tredje sted.

 

Bestil fødselsdagskagen allerede i dag og glæd dig!

Lagkage med hestekræfter

Man bliver aldrig for gammel til god kage. Tværtimod. Vi leverer fødselsdagskager i alle størrelser og til fødselarer i alle aldre. Har du et særligt ønske, klarer vi sikkert også det. Vi ved, hvor glad en fem-årig kan blive, når den elskede fødselsdagslagkage er pyntet som en racerbane. Vi har nemlig set det selv!

Brunsviger-kagemand eller kagekone af hindbærsnitte?

Hvad smager bedst, når du skal holde fest? Sæson og særlige ønsker. Det er de to vigtigste parametre, når vi laver fødselsdagskager. Er det en sommerfest, går vi ofte en tur i jordbærbedet eller ryster hindbærbusken. Ligger fødselsdagen om efteråret, kan nødder, karamel eller chokolade spille hovedrollen. Vigtigst af alt er det dog, hvad hovedpersonen holder af. Man har jo kun fødselsdag én gang om året. Desværre.

Hvad koster kagen?

Vores fødselsdagskager varierer i pris. Prisen afhænger af råvarerne og størrelsen. Ved du nogenlunde, hvor mange stykker du skal bruge, så skriv til os. Har du særlige ønsker til fyld og pynt, så skriv det også. Vi vender hurtigst muligt tilbage til dig.

Forespørg om Fødselsdagskage

Fødselsdagskage


Ved at sende formularen accepterer jeg handelsbetingelser og privatlivspolitik.

 


 

Fødselsdag uden kompromis

Siden KonditorBager åbnede de første bagerier for over 50 år siden, har god smag været vores pejlemærke. Vi mener ganske enkelt, det kan smages, hvis man snyder. Altså hvis man går på kompromis med råvarerne eller forsøger at fremskynde processerne. Så det gør vi ikke. Vi værner derimod om smagen – ikke mindst når der er fødselsdag. Vil du fejre fødselsdag uden kompromis? Så tag fat i din lokale KonditorBager

Historien om fødselsdagskagen

Før reformationen fejrede katolikkerne ikke fødselsdage, men ”navnedage”. Navnedagene var en religiøs hilsen til de mange helgene, der hver var tildelt deres dag på året. Delte man navn med en af disse helgene, fejrede man navnedag på den pågældende helgens dag. Efter reformationen i 1536 erstattede protestanterne navnedagen med en fødselsdag. Eller geburtstag, som det hedder i Tyskland. Det var her, den danske kongefamilie oplevede traditionen første gang. Det var også kongefamilien der tog traditionen med sig til Danmark, hvorfra den spredte sig langsomt.

De første år var det kun adelen og kongefamilien, der fejrede fødselsdag. I løbet af 1800-tallet kom flere med på bølgen ned gennem samfundets lag. I begyndelsen var der dog hverken kager med lys eller gaver. Først omkring år 1900 opstod traditionen med lys i kagen. Fænomenet menes at stamme fra USA. Lyset var et symbol på liv, og man skulle forsøge at holde flammen i live til man pustede. Lykkedes det, måtte man ønske.

Levende lys i kagen og ønsker er fortsat en tradition i de fleste hjem den dag i dag.

Kilde til historisk info:
https://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab/article4629898.ece

Log ind

Menu

Din kurv

Der er ingen varer i din kurv