×
Ansvarlig brug af dine data

KonditorBager anvender cookies på konditor-bager.dk og konditorbager.dk, for at tilpasse indhold, funktioner og gøre det muligt at handle i vores webshops. Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt uden disse cookies. Ved at klikke OK giver du samtykke til KonditorBager's anvendelse af cookies på vores domæner konditorbager.dk og konditor-bager.dk. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke. 

De 51 bagerforretninger, der er tilknyttet bagerkæden KonditorBager, gør hver dag en dyd ud af at producere brød med den højest mulige kvalitet. Derfor hilser KonditorBager det velkommen, at den danske bager brancheforening BKD nu har inviteret hele branchen til møde i erkendelse af, at små metalpartikler i brød er en udfordring for alle foreningens medlemmer. Mødet afholdes d. 24. februar i år.

Forleden blev der konstateret små metalpartikler i brød fra enkelte bagerforretninger, der er tilknyttet KonditorBager. De små partikler, der stammer fra bageprocessen, vurderes harmløse af Fødevarestyrelsen.

Således blev styrelsens fødevarechef Henning Knudsen d. 23. januar citeret for flg. på SN.dk: ”Vi kan konstatere, at der er tale om noget groft metalstøv, som hverken er skarpt eller farligt, og derfor ikke udgør nogen sundhedsrisiko.”

Styrelsens vurdering betyder meget for bagerbranchen, men ifølge KonditorBager er det ikke godt nok.

Morten Lapholm adm. direktør hos KonditorBager udtaler ”Det er rigtig godt, at brødet kan indtages risikofrit iflg. myndighedseksperter, men hos KonditorBager arbejder vi for, at brødkvaliteten er optimal, og vi ønsker, at branchens klogeste sætter sig sammen, et hold bestående af både teknikere og bagere som gør deres yderste for at finde veje til at begrænse og om muligt helt fjerne denne udfordring. Derfor glæder det os, at BKD nu har taget initiativ til at samle branchens parter”, siger adm. direktør Morten Lapholm.

Metalpartikler er overført til produkterne fra produktionsudstyr, hvorfor leverandører af dette udstyr ligeledes er inviteret til mødet i brancheforeningen. Brancheforeningen BKD er en del af Dansk Erhverv, som er erhvervsorganisation og arbejdsgiverorganisation for blandt andet de danske bager- og konditormestre i Danmark.